Voor een gezond verhaal


Tekstschrijver zorg

Referenties
 

Waarom Pier?

Pier = Judith, althans voor mijn zes oudere broers en zussen. Ooit gaven ze me die bijnaam en ik ben er nooit meer vanaf gekomen. Dat vind ik niet erg; een bijnaam heeft iets vertrouwds en intiems. En het maakte het in 2007 lekker makkelijk om een naam voor mijn tekstbureau te bedenken. Want in dat jaar begon ik voor mezelf; een lang gekoesterde droom. Na zeven jaar heel veel geleerd te hebben op de afdeling communicatie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam, was ik klaar voor het avontuur.

Waarom schrijven?

Schrijven is het mooiste dat er is. Ik zie een tekst als een klein kunstwerkje. Je bedenkt welke boodschap je wilt brengen, wie je wilt bereiken en laat dan de woorden stromen. Vervolgens is het schaven en polijsten, totdat er iets staat waar je als schrijver trots op bent, maar als opdrachtgever ook. Ik vind het belangrijk dat de opdrachtgever of degene die ik interview zich in een tekst herkent en er blij mee is dat het wordt gepubliceerd.

Waarom de gezondheidszorg?

In de gezondheidszorg ligt mijn hart. Voordat ik op de communicatieafdeling van het OLVG terechtkwam, werkte ik vijf jaar als verpleegkundige in het Slotervaart Ziekenhuis. Ik weet dus hoe het er in het echt aan toegaat in de zorg. Ik ken het jargon, snap de hiërarchie, maar vooral, ik weet hoe het is om mensen op kwetsbare momenten te verzorgen en bij te staan. Het mooie van schrijven voor de zorg is dat je protocollen, techniek en wetenschap kunt combineren met de menselijke emotie.

Voor een gezond verhaal


Tekstschrijver zorg

Referenties